Opleiding Ademtherapie voor TCM therapeuten én TCM studenten

Ontwikkel jezelf als therapeut en pas ademtherapie direct toe in je praktijk 

START 10 SEPTEMBER 2022

Adem brengt je mind, je lichaam en je bewustzijn naar een onverwacht niveau

Dat emoties vaak een oorzaak zijn van ziektes, is ook binnen de TCM een geaccepteerd feit. Om op een diepere laag contact te kunnen maken met zowel jezelf als je cliënten, is adem een mooi instrument om in de gevoelswereld af te dalen. Zeker omdat het uitstekend gecombineerd kan worden met de Chinese geneeskunde. 

 Als therapeut is het belangrijk om authentiek te werken, oftewel: hoe meer je als therapeut hebt “opgeruimd”, hoe helderder je je cliënten kunt begeleiden. Hierbij is ook de therapeut-cliënt relatie van belang: “wat is van mij, wat is van de ander?”

 

 

 

 

Dat TCM en ademtherapie goed te combineren zijn is geen toeval. Met je adem kun je je Qi sturen. En met je adem pulseer je de Po, de plek waar emoties en pijn liggen opgeslagen.

Emoties en pijn belemmeren de Po in zijn beweging. Tijdens deze training leer je de ademhaling te activeren via een diepe buikademhaling. Hierdoor kun je jezelf bevrijden van oude ballast die je met je meedraagt (zonder dat je daar veel woorden aan hoeft te geven).

Het mooie van deze training is, dat je deze ademtechniek direct kunt toepassen bij jouw cliënten in je praktijk. Je leert ook hoe je ademtherapie combineert met acupunctuur of drukpunten.

Deze training biedt jou het beste van 2 werelden: een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling en een breder behandelplan voor jouw cliënten.

Lees hier de reacties van onze cursisten ademtherapie:

Wat een zalige locatie! Helemaal in de natuur gelegen.  Kom juist
helemaal opgeladen terug van de cursus ademtherapie afgelopen weekend.
Waar mag ik beginnen.  Het onthaal was gastvrij en de catering zo
heerlijk verzorgd.  Kortom ik werd in de watten gelegd en omgeven door liefdevolle mensen om zo in veiligheid de ademtherapie te mogen ervaren hoe het is om door onverwerkt verdriet te gaan, maar ook werden we onder deskundige begeleiding meegenomen en uitgenodigd om zelf te ondersteunen en begeleiden van de andere cursisten. Een mooie intense ervaring die de harmonie en verbinding met elkaar verdieping geeft. Heel mooi om te zien hoe bij iedereen de ogen veel helder schitterden na de sessies.
Een prachtige ervaring die ik niet had willen missen. Ik kijk alvast
uit naar het vervolg en verdieping van deze opleiding!

Lea

Ik voelde me welkom door de hartelijke ontvangst in ontspannen sfeer aan de start van het eerste weekend ademtherapie bij TCM Lover. Het weer werkte mee, waardoor we kennis met elkaar konden maken in de sprookjesachtige tuin met prachtig vogelgezang. In de rustige boerderij vonden de ademsessies plaats. Door de veilige sfeer was het niet moeilijk om open te staan voor alle mogelijke ervaringen die je kunnen overkomen als je overgaat tot de verbonden ademhaling. Owen zet de juiste toon en de deelnemers waren even liefdevol en zorgzaam naar elkaar als een ouder naar diens kind. Samen hebben we veel geleerd en ervaren. Er is genoeg tijd om je ervaringen van een sessie te laten integreren. Ik kan zeggen dat ik weer een stukje getransformeerd ben na dit weekend. En ik heb meer ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen in hun vastgezette emotionele ervaringen. Beide ervaringen zijn voor mij waardevol. Om mezelf te blijven ont-wikkelen en ook om met deze ervaringen in mijn toekomstige praktijk met zelfvertrouwen een dergelijk traject aan te kunnen gaan met cliënten. De fysieke innerlijke mens werd verder versterkt door eten en drinken dat met liefde en aandacht was bereid door Karin.
Ik kijk uit naar het tweede weekend.

Ademtherapie met de Verbonden Ademhaling bij TCM Lover is wat mij betreft een aanrader.

Wieke Nieland  

Ik ben zo blij dat ik mijn inademing weer meer geïntegreerd heb in mijn systeem. Dat helpt mij om meer in het hier en nu te zijn.
De VA herinner ik mij steeds als ik op de fiets ben, maar daar is die niet zo handig. Het is ook echt een ademhaling waarbij je niks anders tegelijk kan doen.
Het leuke vond ik dat de maaltijden van Karin voor mij net zo belangrijk waren als de ademsessies. De ene energetisch, de ander fysiek helend en voedend.
Het kan zijn dat ik in de toekomst nog zal vragen naar bepaalde recepten:)
Stijntje

Opzet van training

De training bestaat uit 3 weekenden in Drenthe. Daarnaast zijn er 3 individuele online bijeenkomsten:

 • Het weekend van 10 en 11 september in Drenthe
 • Het weekend van 8 en 9 oktober in Drenthe
 • Het weekend van 5 en 6 november  in  Drenthe
 • Elke deelnemer heeft 3 één-op-één sessies met Owen. Deze sessies vinden online plaats. Deze worden in overleg ingepland. 

We starten de weekenden op zaterdag om  10.30 uur en we eindigen zondag rond 16.00 uur.

 • De groep zal uit maximaal 8 deelnemers bestaan. 
 • In de weekenden zijn de maaltijden inbegrepen in de prijs (op zaterdag lunch en diner, op zondag ontbijt en lunch) en natuurlijk thee/koffie en tussendoortjes.
 • Op de locatie zijn een aantal (eenvoudige) slaapplaatsen beschikbaar voor € 30,- per nacht. Als je hier gebruik van wilt maken mail ons dan even. Je kunt ook zelf een B&B in de buurt zoeken.
 • Elke les werken we aan je persoonlijke ontwikkeling d.m.v. de verbonden ademhaling. Deelnemers begeleiden elkaar tijdens het oefenen.
 • Je leert hoe je ademtherapie kunt combineren met de TCM.
 • Tijdens deze opleiding worden therapeutische sessies gegeven door Owen, deze zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt deze sessies  declareren bij je zorgverzekeraar.
 • Je krijgt ondersteunend materiaal over de theorie van deze training.

   

   

  lesweek Yin voorbeeld

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • een TCM studie volgt of TCM therapeut bent.
  • aan je ontwikkeling als therapeut wilt werken.

  Dit programma is NIET geschikt voor jou als je:

  • je niet kwetsbaar wilt opstellen en niet openstaat voor het werken aan/met emoties.

  Veel gestelde vragen

  Wanneer start dit programma?

  Dit programma begint in het weekend van 10 en 11 september. Het 2e weekend vindt plaats op 8 en 9 okt. Op 5 en 6 november is het laatste weekend. 

  Kan ik dit programma ook in delen betalen?

  Het is mogelijk om deze opleiding in delen te betalen. Als je hier gebruik van wilt maken, mail ons dan even: info@tcmlover.nl

  Ik ben nog maar net begonnen aan mijn studie, heb ik dit wel nodig?

  Waarschijnlijk ben je naar onze website gekomen omdat je behoefte hebt aan ondersteuning. Dit programma hebben we speciaal gemaakt voor studenten en therapeuten TCM.  Studeren is ontwikkelen en soms helpt wat extra ondersteuning je nét dat beetje verder om je dromen te verwezenlijken.

  Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb?

  Heb je technische vragen dan mail je de helpdesk. Meer inhoudelijke vragen kan je neerleggen via mail bij Owen.