Leer effectief en efficiënt diagnosticeren

Jij neemt een diepe duik in de magie achter het diagnose-gesprek. Welke vragen stel je? En waarom stel je juist deze vragen?

Deze training is een onderdeel van het diagnose abonnement en is niet los verkrijgbaar.

Leer effectief & efficiënt diagnosticeren

Zelfverzekerd diagnosticeren

In deze training ga je leren wat de meest effectieve route in het diagnose gesprek is. Je leert de juiste vragen te stellen, tot een goede diagnose te komen een behandelplan te schrijven. We doen veel praktische oefeningen waarin je o.a. leert hoofdklachten en onderliggende klachten te onderscheiden, een Westers ziektebeeld in Chinese context te plaatsen en wat te doen als een cliënt meerdere klachten heeft.

 

 

De kenmerken van dit programma?

 • Elke maand 2 live Zoom meetings op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 19.00 – 20.00 uur.
 • Daarnaast oefenen we 1x per maand het diagnose gesprek in onze online Diagnose Arena.
 • Tijdens de live Zoom meetings kun je vragen stellen.
 • In de training is bij elk onderdeel een video te vinden met de theorie.
 • Daarnaast zijn er vaak audiobestanden om het studeren makkelijker te maken.
 • Het lesmateriaal wordt ondersteund met samenvattingen van de theorie in de vorm van PDF’s. Je kunt deze downloaden, uitprinten, maar ook online gebruiken. Je kunt dit materiaal direct in de praktijk toepassen ter ondersteuning van het studeren.
 • Je krijgt exclusief lesmateriaal, waardoor je op een andere manier bezig bent met studeren. Deze online materialen zijn exclusief toegankelijk voor deelnemers aan het diagnose abonnement.

  Kun je ergens niet live bij zijn? Geen nood, je kunt achteraf de replay bekijken en dus je eigen tempo bepalen. Wij helpen je graag om met vertrouwen je diagnose gesprekken te gaan voeren.

  Zij gingen je voor

  Ik vind jullie cursus een meerwaarde naast de opleiding die ik volg. Ik heb net het basisjaar achter de rug en daarin hebben we vooral heel veel theorie gekregen. Jullie cursus is heel praktisch gericht waardoor je meer en meer vertrouwd geraakt met hoe je best je cliënt uit vraagt. Dus ik vind het echt wel top hoe jullie de cursus aanpakken.
  Anonieme deelnemer

  Ik voel me veel zekerder en ben gerichter aan het diagnostiseren. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de leerzame lessen.
  Sherry

  Owen legt het duidelijk en vooral rustig uit. Ik merk dat ik echt behoefte heb aan hoe de diagnostiek op de juiste manier aan te kunnen pakken maar zeer zeker ook verbanden te kunnen leggen, want dat ontbreekt er hier en daar nog zeker aan.
  Janet

  Enorm leerzaam, veel afwisseling in de opdrachten. Ik moet soms wel opletten, omdat sommige dingen net anders worden uitgelegd dan dat ik ze moet leren. Maar dat is ook wel goed, want dan word je even geprikkeld om uit te zoeken hoe het nu precies zit. De live-momenten zijn ook echt een waardevolle toevoeging! Ik vind de duur ook perfect; door het te beperken tot een uur (met kleine uitloop, maar dat mag) beperk je je wel echt tot de kern en word je gedwongen om door te werken en niet te lang bij een bepaald onderdeel te blijven hangen. Ik vind het een heel fijn tempo.

  anonieme deelnemer

  Opzet van het programma

  • Je krijgt herkenbare theoretische kennis
  • Je krijgt nieuwe theoretische kennis
  • De inhoud wordt aangeboden via video en audio formaat
  • Je kunt zelf je kennnis toetsen
  • We dagen je uit met interessante opdrachten en casussen
  • We bieden je diverse studietools

  De opbouw van de lesweek

  lesweek Diagnosticeren voorbeeld
  effectief diagnosticeren

  Dit programma is voor jou als je

  • een studie TCM volgt of (acupunctuur / Tui Na / Shiatsu / Voetreflex / Chinese kruiden);
  • een eigen TCM praktijk gaat starten of al runt;
  • jouw diagnose-vaardigheden wilt verbeteren

  Veel gestelde vragen

  Wanneer start dit online programma?

  Het diagnose abonnement start in januari 2023.

  Kan ik de onderwerpen op mijn eigen tempo doen?

  Dit programma is online. Onze ervaring leert dat je het meeste uit dit programma haalt als je het tempo van de training volgt. Live aanwezig zijn bij de Zoom meeting is de ideale, meest leerzame situatie. Mocht je er niet live bij kunnen zijn, je kunt alles terugkijken in de cursusomgeving.

  Hoe lang heb ik toegang?

  Je hebt toegang tot alle lesstof gedurende de looptijd van je abonnement (12 maanden). Daarna kun je ervoor kiezen je abonnement te verlengen.

  Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb?

  Heb je technische vragen dan mail je de helpdesk. Meer inhoudelijke vragen kan je neerleggen via mail bij Owen.

  loading gif

  Beschikbare coupon

  X