Leer effectief en efficiënt diagnosticeren ~

start: 12 april 2022, schrijf je nu in!

In 8 weken neem jij een diepe duik in de magie achter het diagnose-gesprek. Welke vragen stel je? En waarom stel je juist deze vragen?

Spookt dit weleens door je hoofd?

 • ik voel me onzeker over mijn diagnose;
 • ik weet niet welke vragen ik moet stellen;
 • ik loop vaak vast;
 • heb ik wel genoeg kennis om tot een goede diagnose te komen?
 • mijn diagnose gesprekken duren te lang;
 • mede-studenten/collega’s weten veel meer dan ik;
 • ik heb te weinig tijd om dit allemaal te leren;
 • ik eet te veel chocola als ik aan het studeren ben 😉

De kenmerken van dit programma?

 • Dit programma omvat 8 lesweken 
 • 8 wekelijkse live Zoom meetings, altijd op dinsdagavond van 19.45 – 20.45 uur
 • Er zijn LIVE Zoom meeting om je vragen te stellen
 • Er zijn LIVE Zoom meeting waarin we casussen behandelen
 • Soms is er een client aanwezig met wie we het diagnose gesprek voeren en samen tot een behandelplan komen
 • De lesstof wordt wekelijks besproken in een video.
 • Daarnaast zijn er vaak audiobestanden om het studeren makkelijker te maken.
 • Het lesmateriaal wordt ondersteund met samenvattingen van de theorie in de vorm van PDF’s. Je kunt deze downloaden, uitprinten, maar ook online gebruiken. Je kunt dit materiaal direct in de praktijk toepassen ter ondersteuning van het studeren.
 • Je krijgt exclusief lesmateriaal, waardoor je op een andere manier bezig bent met studeren. Deze online materialen zijn exclusief toegankelijk voor deelnemers aan de cursus.

  Kun je ergens niet live bij zijn? Geen nood, je kunt achteraf de replay bekijken en dus je eigen tempo bepalen. Wij helpen je graag om met vertrouwen je Diagnose gesprekken te gaan voeren. 

  Zij gingen je voor

  Ik vind jullie cursus een meerwaarde naast de opleiding die ik volg. Ik heb net het basisjaar achter de rug en daarin hebben we vooral heel veel theorie gekregen. Jullie cursus is heel praktisch gericht waardoor je meer en meer vertrouwd geraakt met hoe je best je cliënt uit vraagt. Dus ik vind het echt wel top hoe jullie de cursus aanpakken.
  Anonieme deelnemer

  Ik voel me veel zekerder en ben gerichter aan het diagnostiseren. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de leerzame lessen.
  Sherry

  Owen legt het duidelijk en vooral rustig uit. Ik merk dat ik echt behoefte heb aan hoe de diagnostiek op de juiste manier aan te kunnen pakken maar zeer zeker ook verbanden te kunnen leggen, want dat ontbreekt er hier en daar nog zeker aan.
  Janet

  Enorm leerzaam, veel afwisseling in de opdrachten. Ik moet soms wel opletten, omdat sommige dingen net anders worden uitgelegd dan dat ik ze moet leren. Maar dat is ook wel goed, want dan word je even geprikkeld om uit te zoeken hoe het nu precies zit. De live-momenten zijn ook echt een waardevolle toevoeging! Ik vind de duur ook perfect; door het te beperken tot een uur (met kleine uitloop, maar dat mag) beperk je je wel echt tot de kern en word je gedwongen om door te werken en niet te lang bij een bepaald onderdeel te blijven hangen. Ik vind het een heel fijn tempo.

  anonieme deelnemer

  Opzet van het programma

  • Je krijgt herkenbare theoretische kennis
  • Je krijgt nieuwe theoretische kennis
  • De inhoud wordt aangeboden via video en audio formaat
  • De kennis wordt getoetst
  • We dagen je uit met interessante opdrachten en casussen
  • We bieden je diverse studietools

   

  De opbouw van de lesweek

  lesweek Diagnosticeren voorbeeld
  effectief diagnosticeren

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • een studie TCM volgt of (acupuntuur / Tui Na / Chinese kruiden);
  • een eigen TCM praktijk gaat starten of al runt;
  • jouw diagnose-vaardigheden wilt verbeteren

  Veel gestelde vragen

  Wanneer start dit online programma?

  Dit programma begint 12 april 2022. Het programma omvat 8 lesweken. Er is elke week een Zoom meeting van een uur.

  Kan ik de onderwerpen op mijn eigen tempo doen?

  Dit programma is online. Onze ervaring leert dat je het meeste uit dit programma haalt als je het tempo van de training volgt. Live aanwezig zijn bij de Zoom meeting is de ideale, meest leerzame situatie. Mocht je er niet live bij kunnen zijn, je kunt alles terugkijken in de cursusomgeving. 

  Hoe lang heb ik toegang?

  Je houdt na de cursus toegang tot het materiaal. Hierdoor kun je op je eigen tempo de cursus volgen en altijd terugkijken. Je krijgt ook toegang tot nieuw studiemateriaal dat in de toekomst kan worden toegevoegd. Als de cursus opnieuw start kun je gratis weer meedoen. We zorgen goed voor je.

  Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb?

  Heb je technische vragen dan mail je de helpdesk. Meer inhoudelijke vragen kan je neerleggen via mail bij Owen